Eerste boektrailer is klaar!

By | Animatie, Blog | No Comments

Eigenlijk wilden we het al veel eerder: animaties maken. We hadden er ons ook al in verdiept. In hoe het moest en hoe we het zouden aanpakken. Maar ja, er kwamen telkens boeken tussendoor, een paar lesmethoden en nog wat andere projecten die om onze aandacht vroegen. Tot we een paar maanden geleden via een bevriende uitgever in contact kwamen met loopbaancoach Annet Brinkhuis.

Annet Brinkhuis had een boek geschreven en wilde dit uitgeven. Zo gezegd, zo gedaan. We redigeerden haar tekst, ontwierpen omslag en binnenwerk en bedachten een pakkende titel. Het boek zou verkocht worden via webwinkels. We beseften dat dit de perfecte omstandigheden waren om onze eerste animatie te maken: we waren inmiddels grondig bekend met de inhoud van het boek, hadden zelf het artwork ontwikkeld én een animatie is een effectieve manier om mensen naar een website te krijgen.

We stelden het aan de klant voor, en zij was meteen enthousiast. Aan de slag, dus. Het maken van de animatie werd een interessant en leerzaam proces. Onder het motto ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ verdwenen de eerste drie versies in de prullenbak. We prutsten aan verloopjes, sleutelden aan symbolen, timmerden aan hoofdframes en plakten scènes aan elkaar tot laat in de avond. De voice-over moesten we drie keer opnieuw opnemen. Maar het gekke was: hoe meer energie we erin stopten, hoe enthousiaster we werden. Dat lijkt ons een duidelijk teken dat we op de goede weg zitten.

Vorige week hebben we de boektrailer van ‘De eekhoorn die in de boom klimt’ opgeleverd. Zelf zijn we er behoorlijk tevreden over. Net als over het boek trouwens. En minstens even belangrijk: ook Annet Brinkhuis is verguld met het resultaat.

En o.a. hier kun je het boek bekijken (en bestellen!)

Méér animaties op animercial.nl.